Gjennomførte kurs, seminarer og konferanser 2020
CIDOC 2020
Konferansens tema :
Digital transformation in cultural heritage institutions
CIDOC konferansen 2020 tar status på digitalisering av kulturarv med fokus på museumsaktiviteter som dokumentasjon og forvaltning, samt ser på fremtidige muligheter og scenarioer. Mange spennende foredrag og workshops fordelt over fire ettermiddager.
Heldigital firedagers konferanse, gratis strømming. Fra 14.00-20.30.
Climate in museums
Welcome to an open webinar on choices, decisions and planning processes around climate in museums.Creating good storage conditions for the cultural heritage is a complex topic, and a lot is happening around this.
Samlingsforum 2020
Människan och samlingen – om etiska frågor i samlingsförvaltningen.
Digital konferanse for alle som jobber innen samlingsforvaltning 26.-27. november 2020.
Webinar om Spectrum 5.0
Kulturrådet er stolte av å kunne presentere den norske utgaven av Spectrum 5.0. I den anledning har de invitert museumsledere, -fagfolk og ikke minst en IT-utvikler for å bidra med sine erfaringer med bruk av Spectrum i ulike sammenhenger.
Offentleg fotografi. Fotografisk mangfald i publiserings- og kunnskapsprosessar
Den 18. og 19. november inviterer forskingsprosjektet «Norsk fotohistorie fra 9. april 1940 til 22. juli 2011» til fagseminaret «Offentlig fotografi». Seminaret blir arrangert av Nasjonalbiblioteket i samarbeid med Norsk Teknisk Museum.
Bærekraftig forvaltning av museenes bygningssamlinger
Kulturrådet inviterer til webinar om bygningsvern i museene. Utgangspunkter er kartleggingen og tilstandsvurderingen av 4400 kulturhistoriske bygninger i museene i det nasjonale museumsnettverket gjennomført i 2019.
Løfte håndverkets høstseminar
Tema er Tradisjonshåndverk - marked og merkevare.
Det blir innlegg fra tradisjonshåndverkere om aktuelle problemstillinger, innlegg om ulike merkevareordninger både her til lands og i utlandet, og presentasjon av ulike salgskanaler for tradisjonshåndverksprodukt.
Alltid beredt! -om kriseberedskap og beredskapssamarbeid.
Hva må være på plass for å redde flest mulig kunst- og kulturhistoriske objekter dersom det oppstår en krise?
NMF ved Seksjon for samlingsforvaltning inviterer til seminar om kriseberedskap, Maks 50 deltagere fysisk.
Påmeldingsfristen gikk ut 15.oktober.
Seminaret streames fra: https://www.twitch.tv/mistavdrockheim
Webinar om digitalisering
Digitalisering i museene – et nølende paradigmeskifte? er tittelen på Kulturrådets webinar 4.november kl. 12.00 -15.00.
2020 IASA - FIAT/IFTA Conference
Collaborate, Connect, Transform
A partnership of world experts in media and audiovisual archives.
Virtuell konferanse! Følg med for oppdatert informasjon.
Organisering av skadested
Kriseressurssamarbeid for kulturinstitusjoner i Oslo og Akershus (KKOA) arrangerer webinar som er åpent for alle interesserte.
Nettverkssamling Bygningsvern 2020
Årets tema er: Moderne handverkarar med tradisjonelle kunnskapar. Påmeldingsfrist 5.oktober.
Les mer på Ryfylkemuseets hjemmesider der det er lenke til påmelding.
eKulturseminar 2020
Årets seminar vil ta sted på Hotell Scandic Oslo Airport ved Gardermoen den 20. oktober. Seminaret er felles for norske og svenske brukere av eKultur løsningene. Seminaret vil være mulig å følge fysisk og digitalt. Digital deltagelse er gratis.
Påmeldingsfrist 2. oktober for både fysisk og digital deltagelse.
Skeiv bygdehistorie
Målet med seminaret er å løfte fram mangfaldet av livshistorier og drøfte korleis musea kan bli endå betre til å sikre minne etter alle samfunnsgrupper. Musea er del av infrastrukturen i eit demokrati. Men demokratiet funkar ikkje om ikkje alle kjenner seg heime i det. Korleis kan homohistorie og kjønnsoverskridande praksis bli del av museet sitt arbeid?
Maks 50 deltakarar. Påmeldingsfrist 12. oktober.
Mugg, råte og skadedyr i gamle bygninger
Zoom-forelesning med Johan Mattsson, Mycoteam, som spør:
Vem har gjort vad, var och varför?
Vilka problem förekommer och hur bedömer man dem?
Vilka åtgärder är aktuella och, inte minst, oaktuella
Fagseminar for tekniske og industrielle kulturminner
Riksantikvarens bevaringsprogram for tekniske og industrielle kulturminner avsluttes i 2020. Vi ønsker derfor å invitere til et avslutningsseminar som bl.a. har fokus på kompetansen som er bygget opp ved de 15 prioriterte anleggene gjennom årene.
Dynamic information for dynamic collections
Collection trusts konferanse 1.-2.oktober strømmes. Starter kl.14, 1.oktober. Påmelding kreves. Stikkord: åpne data, big data for å optimalisere preventiv konservering, forvaltning av digitale samlinger, datafangst og aggregering, visuelt søk etter objekter m.v.
Landskonferanse foto 2020
Temaet for konferansen, «Historiske utfordringer – arbeid med flertydig fotografisk materiale i arkiv og samlinger», springer ut fra Preus museums utstilling av fotografier som Edward S. Curtis tok av Nord-Amerikas urbefolkning på begynnelsen av 1900-tallet.
Digital kulturarv – erfaringsutveksling og best-practice
Dette seminaret fokuserer på mulighetene og utfordringene som ligger i digital kulturarv. Hensikten er erfaringsutveksling og kunnskapsoverføring mellom kulturarvsaktører som har gjennomført digitale kulturarvsprosjekt, eller vurderer å sette i gang slike. Tekniske sider vil ikke bli tatt opp her.
Det er få plasser (coronabegrensninger), så det er førstemann til mølla, med frist 15. september.
Immateriell KULTUR OG UNESCO
Hausten 2020 inviterer Seksjon for immateriell kulturarv i Noregs Museumsforbund til seminar i Setesdal med utgangspunkt i listeføring av Setesdalskulturen på UNESCO sin representative liste for Immateriell kulturarv og museet sitt arbeid med immateriell kulturarv som omfattar både handverk, fortellartradisjon og folkemusikk og folkedans.
KURS I REIPSLAGING
Bli med og lær om tau i frå fiber til trosse. Frå 28-30. august 2020 vert det kurs i reipslaging på Hardanger fartøyvernsenter. Me vil lage tau med ulike teknikkar og i ulike materialar, og ta for oss tema som behandling, vedlikehald og litt historikk.
Samlingar på flyttefot
Bevaringstenestene arrangerer i samarbeid med seksjon for samlingsforvaltning, fagdagar med tema «Samlingar på flyttefot», som set fokus på flytting av museumsgjenstandar, og alt det inneber av planlegging, logistikk, prioriteringar, samt pakking og praktisk arbeid.
PLAYING AND OPERATING: FUNCTIONALITY IN MUSEUM OBJECTS AND INSTRUMENTS
Jobber du med museumsobjekter som stadig er i dragkamp mellom bevaring og bruken de var laget for? Som musikkinstrumenter, maskiner, kjøretøy, og klokker? I Paris 4.-6. februar kan du delta på et tre dagers seminar som omhandler dette. Gratis, men meld deg på!
Seminaret er på engelsk.