Hopp til hovedinnhold

Kurs i vurdering av samlinger.

Haugalandmuseene arrangerer i løpet av 2017 kurs i vurdering av samlinger – i samarbeid med Perspektivet Museum, Gudbrandsdalsmusea og Drammen museum. Kursene går over to dager, med én innføringsdel og én praktisk del.

Kursene bygger på metoden Vurdering av kunst- og kulturhistoriske samlinger (2016) . Metoden kan brukes i alle oppgaver i samlingsforvaltningen og er en kvalitativ vurdering av samlingene som gir oversikt, innsikt og ny kunnskap. Metoden og vurderingene gir et viktig og nødvendig grunnlag for diskusjon rundt framtidige målsettinger, prioriteringer og ressursbruk i samlingsforvaltningen.

Kursene holdes av Grethe Paulsen Vie, konservator ved Haugalandmuseene.

Les mer og meld deg på her: 

  • 1/1
    Fiskegarn ved Krokelv sjøsamiske museum. Bildet er hentet fra publikasjonen Vurdering av samlinger (2016). Riddu Douttar Museat
Vurdering av samlinger

Veiledning. Vurdering av kunst -og kulturhistoriske samlinger.  

Haugalandmuseene har arbeidet systematisk med samlingsforvaltning siden 2008. På bakgrunn av dette arbeidet startet de prosjektet Prioritering av samlingene, støttet av Norsk Kulturråd, for å kunne utvikle metoder for prioritering og gradering av samlingene. "I arbeidet med samlingsforvaltningsplanen ble vi bedt om å sette opp en prioritering av samlingene. Dette var en ny og vanskelig måte å tenke på. Vi konkluderte også med at det er vanskelig å prioritere samlingene uten å ha en god oversikt over hva vi har og uten kriterier for gradering og prioritering."

Les mer om Haugalanmuseenes arbeid med samlingsforvaltning på bloggen Vurdering av samlingene:

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1