Hopp til hovedinnhold

Nyhetsbrev nr. 2 / 2017

Her kommer Samlingsnett.no sitt andre nyhetsbrev, hvor vi håper du kan finne stoff av interesse. Vi publiserer jevnlig nytt om kurs, seminarer, publikasjoner og mye mer.

Det er hyggelig å registrere at Samlingsnett.no blir masse brukt. Spre gjerne info om nettstedet til kolleger, studenter, historielag med flere.

Vi håper du får ei hyggelig adventstid og ønsker deg ei god jul !

  • 1/1
    Torvet med juletre. Schrøder / Sverresborg Trøndelag Folkemuseum Schrøder / Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Seminarer, kurs og konferanser 2017

På tampen av 2017 er det tre arrangement i starten av desember.

4.desember: Kulturrådet arrangerer fagdag hvor utviklingsprogrammene for museum 2018-2020 blir lansert.  Dagen er fullbooket, men vil bli strømmet iflg. Norsk Kulturråds hjemmesider.

7.desember: SAMDOK arrangerer Workshop om veiledning i digital arkivdanning og arbeidet med langtidsbevaring.

7.desember: Høgskolen i Sørøst- Norge arrangerer dagsseminar med fokus på forvaltning, verdisetting og bruk av kulturarven, med fokus på industriarv. 

Les mer ved å klikke på lenkene under:

2018-19

Vi hører at det er mange spennende og relevante arrangement som er under produksjon, men da datoer ikke er fastlagt, venter vi med offentliggjøring. Vi oppfordrer til å følge med utover nyåret.  Meld gjerne fra til oss på Samlingsnett om kommende arrangement, så hjelper vi med spredning.

Nasjonalt: Museumsforbundets årsmøte med temaet Kulturarvsmaskiner 17.-19. april i Mosjøen.

Internasjonalt: Mid-Atlantic Association of Museums arrangerer symposiumet Building Museums 2018, 9.-11. mars.

Internasjonalt: Fourth international conferance on Integrated Pest Management (IPM), Stockholm, 21.-23.mai 2019.

Nyeste publikasjoner fra Kulturrådets program for samlingsforvaltning

Presentasjoner og foredrag

I oktober arrangerte Haugelandsmuseene seminaret Tingenes tilstand, om vurdering , avhending og etikk. Presentasjonene fra konferansen er nå tilgjengelig på Samlingsnett. Følg lenken!

Jobber du med privatarkiv på museum? Det er lagt inn mer stoff på sidene om privatarkiv. Blant annet er foredragene fra Privatarkivkonferansen tilgjengelige, du kan lese KUBENs rapport fra arbeidet med Bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiv fra Aust- Agder, og Arkivverkets privatarkivstrategi 2015-2020.

Nettstedsnyheter

Samlingsnett.no tar over prosjektet Veiledning for gjenstandsfotografering for Institusjonsfotografene. Veiledningen fikk støtte fra Kulturrådet under Programområde for samlingsforvaltning, og den vil etter hvert være tilgjengelig via Samlingsnett.no. Planen er å lansere  tema for tema i perioden 2018-19. Artiklene vil inneholde praktiske råd for fotografering av museumsobjekter på lavt budsjett. Følg med, følg med.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1